Ars Magica Theban Tribunal

Samling på School of Lavron

Martyrenes Død

I all hovedsak foregikk handlingen i og nærheten av skolen i Lavron.

Denne delen av eventyret hadde et stort antall roller presentert, hvor flere er nå funnet at de har løyet under ed, og fortsatt sin gresk ortodokse tro, selv om de offisielt har konvertert til katolisme. Det er opp til spillerne å avgjøre hva de skal gjøre med denne informasjonen. Jeg kommer ikke til å referere til alle rollene her. Men det er verdt å merke seg trekantdramaet som skjedde mellom Nestor, auduns katt og Sophie (rektorens vakre datter) :)
Det ble gjort 3 mord og morderen ble tilslutt funnet:
Andereus Potrakis viste seg å være morderen.
Sønn av den forviste rektoren Ancholis Potrakis.

Andereus hadde mistet det meste i livet pga hva mennesker er villig til å ofre for å være tro til sin kristne tro. Han hadde mistet faren som hadde nektet å konvertere fra gresk-ortodoks tro til katolisme. Faren hadde blitt forvist av Befrier Bosco og sønnen hadde mistet status og blitt gjort til en tjener på skolen. Han hadde blitt gjort til tjener for Gabriel Polites. Gabriel var en hemmelig utsendt prest som skulle kunne gi nattverd og kirkelig sermonier for den delen av befolkningen som ikke i realiteten ville konvertere til katolisme. Hans cover var som rik adelsmannsønn (noe han også var, slik at hans “cover” fallt han naturlig).

Når Andereus oppdager at han er satt som tjener for en undercover prest som i tillegg klarer å sette barn på rektorens datter Sophie Hallas. Sophie er Andereus Potrakis barndomsvenn og ungdomskjærlighet, så setter han igang med et plott for å fjerne personer som han mener har prøvd å strengt etterleve den gresk-ortodokse tro, men som har voldet han mye smerte som en konsekvens.
Rektor Etor Hallas har en sterk fasinasjon for martyrer, og at de gresk-ordodokse troende er villig til å ofre sitt eget liv og andres lykke for å leve etter sin tro. Dette blir “temaet” på mordene Andereus gjennomgår, med ledetråder som tilslutt peker mot studenten/presten Gabriel. Alt gjort for å fange oppmerksomhet mot presten som sjarmerte Sophie.

Hans ofre var:
Subrektor Antilochus Comis, som vitnet i rettsaken mot Ancholis Potrakis. Disse var begge gresk-ortodokse troende og gode venner. Sønnnen anså dette som et svik mot faren sin, og skjønte ikke det viktige politiske spillet med at det var viktig at Comis også ikke ble avslørt men overtok posisjonen som subrektor og kontaktperson for å transportere og skjule ortodokse prester.
Subrektor Comis oppdaget også forholdet mellom Gabriel og Sophie og ville annmelde dette, siden en prest som lever i synd ikke kan holde sermonier, og subrektoren ikke ville at de troende skulle bli holdt for narr. Slik var han også en trussel for presten Gabriel.
Subrektoren blir funnet i en stengt hage med en større sum penger, drept av sultne jakthunder. Pengene som ble funnet på han var han lurt til å hente ut av skattekammeret til skolen for å møte i hemmelighet Gabriel, slik at Gabriel kunne reise vekk fra skolen. Dette møtet ble i hemmelighet arrangert av Andereus, som visste at subrektoren ville være i den avstengte hagen midt på natten,
og som slapp inn en utsultet jakthund. Hunden hadde blitt stjålet fra en jaktmester og holdt i fangenskap utenfor byen og sultet. Så bruker Andereus en stjålet nøkkel til den nå døde subrektorens kontor for å finne de hemmelige dokumentene som viser at det er et pågående samarbeid mellom subrektoren og gresk-ortodoks kirke i utlandet. Dette er bevis som ikke ble funnet i rettsaken mot Andereus sin far, men som ville ha vært et viktig bevis for Befrier Bosco Bevisene klarte han ikke å finne, da de ikke lå i hovedrommet på subrektorens kontor, men inne i skattkammeret som var inne på subrektorens kontor, men kun noen få hadde tilgang til: rektoren, purseren og proktoren. Dette var et system slik at ingen kunne forsyne seg av verdifulle gjenstander alene.

Offer nr 2:
Under den udmykende debatten mellom rektor Etor Hallas og Vailis Terzi (Nikko sin akademiker) forlater Proctor Arcas Matis debatten, etter at en tjener hendvender seg til han i glassalen som debatten blir arrangert i. Denne tjeneren har han på forhånd gitt beskjed til at skal komme bort til han under debatten, slik at det virker som det er noe plikter han må utføre sporenstreks. Det han skal er å møte Anderus i hemmelighet når alle andre er opptatt med debatten. Han tror han skal i et møte for å forhandle en avtale med Andereus. Proctor Arcas Matis er en del av de gresk-ortodokse troende på fakultetet. Proctoren prøvde tidligere å få fjernet Andereus fullstendig fra skolen, fordi han var redd for at inkvisjonen ville finne det mistenkelig at sønnen til en som er forvist for kjetteri, fortsatt får lov til å bo på skolen. Siden den nye rektoren Ethor Hallas følte synd på Andereus, ble han boende, men som tjener. Andereus føllte alltid i etterkant at proktoren var en fiende. Andereus visste også at proctoren hadde nøkkel til det innerste kammeret til subrektorens kontor (the armory) og kjennskap til de hemmelige dokumentene.
Med en stjålet barberkniv fra presten Gabriel ble proctoren bundet og skåret over halsen, samt drept med Gabriels jaktbue som også lå låst i kammeret. Der inne fikk Andereus tilgang til et hemmelig hulrom som brevene lå i. Disse brevene/papirene blir igjen plantet i et bunnrom i presten Gabriels kiste. Skulle noen av boscos agenter lete der, ville de finne de viktigste bevisene for at skolen samarbeider med utenlanske myndigheter med smugling av prester. Med alle bevis pekene mot Gabriel for å avsløre hva Gabriel virkelig var: En gresk ortodoks prest.

Det tredje offeret var kirkegutten Ned. Dette var et mer tilfeldig offer, siden kirkegutten pleide å stelle med biblioteket og sakrestiet i Kirken. Andereus var bekymret for at Ned hadde klart å overhøre en disputt mellom Andereus og Sophie som de hadde i biblioteket. Andereus hadde prøvd å overtale Sophie om å ikke å prøve å rømme fra skolen for å bli med Gabriel utenlands.
Gabriel skjønte at en voksende mage på Sophie var et tidsbombe, og måtte prøve å finne en måte å skjule hans synder. Hans plan var å rømme vekk med Sophie og hadde tilbudt at Sophie skulle blir transportert utenlands ved hjelp av en lokal adelsfamilie som var ortodokse.
Andereus var overbevist om at Gabriel kom til å få henne drept når hun var langt nok unna.

Det hele ender med at spillerne klarer å finne Sophie og Gabriel bortgjemt hos en adelskvinne, hvor de stopper Andereus fra å drepe Gabriel. Andereus er overbevist om at Gabriel kommer til å drepe Sophie når de har klart å flykte fra Lavron og kommer seg ut av Athen.
De lar Sophie reise avgårde med Gabriel.

Comments

Minimono Minimono

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.